På nyår ska man på fest...

Är snorförörkyld, men på nyårsafton ska man ju faktiskt gå på fest. Har inte heller orkat ta mig iväg till systemet=aftonen får avnjutas med en flaska Pommac som sällskap. Får man gå hem innan klockan 12?

Raketbajs

Idag har lilla V raketbajsat på mig, och sängen och väggen och Isildur. Jag tror att hon slog världsrekord i längdbajsning, skulle inte sovrumsväggen ha stoppat framfarten skulle nog vardagsrummet vara i riskzonen. Mycket spännande...

Något annat som kommer i raketfart är mitt snor, som rinner ohejdat och fint, fast bara från den vänstra näsborren. Jag var på apoteket igår för att köpa lite schyssta grejer, men när man ammar får man tydligen inte använda de riktigt bra grejorna, det var synd. Jag köpte någon slags dundermedicin som skulle bota förkylningar när jag var i Kina förra året, men jag törs inte riktigt ge mig på dem just nu, eftersom att instruktionerna och innehållsförteckningen är på kinesiska. Jag får helt enkelt nöja mig med Reliv och Nezeril..

Jävla landstinget!!

Det finns mycket som är kukigt med att jobba för landstinget. Efter att ha strejkat i sex veckor i våras, var äntligen våra nya löner klara i slutet av oktober. Bra kan tyckas, om det inte vore för att de är skamligt låga. Nåja, jag ska inte gnälla över det mera, jag kan ju faktiskt byta jobb om jag vill. En trevlig sak är att man ska få retroaktiv lön från och med första juni på decemberlönen. När min lönespec damp ner i brevlådan förra veckan tänkte jag: finemang, nu blir jag rik! Men på det lilla pappret stod det: utbetalas 0 kr. Och min gamla lön stod kvar. Jävla skit! Så idag ringde jag lönekontoret och personalsekreteraren, och fick höra att min nya lön inte var inlagd, oopsidejsy! Hur kan man glömma bort det? Ballefjong! Nu har jag ju tur och råkar besitta en hel förmögenhet som försäkringskassan har gett mig, men det är ju jävligt surt att landstinget inte kan ge mig de pengar jag har slavat för... Men det är som vanligt känns det som..

Uppryckning

Nu ska jag rycka upp mig och visa lite vad gårdagen hade att erbjuda. Vi åkte bil hem från landet (och närheten av Håkans arbetsplats). Så här söta var stora lilla V, och lilla V i bilen hem:



Stora lilla V sover skönhetssömn



Lilla V sover också hon.

Senare på kvällen åt vi kebabtallrik, som vi längtat efter hela julen. Jävla skitpizzerior som stänger under julhelgen. Fattar de inte att man vill äta god mat på julen, istället för äcklig julmat.



Så här såg lilla V ut när hon köpte kebab. Hon var dock så upphetsad
och vägrade att sitta stilla, så bilden blev alldeles suddig..

Och gott var det..


Jag är en dålig person..

Tydligen.. Jag har varit lite uttråkad under eftermiddagen (lilla V är hos mormor och morfar, så jag kan vila upp mig lite från mitt snorande, men jag kan inte sova....), och läst lite bloggar. Jag har tydligen inte alls fattat vad det här med bloggande går ut på nu heller. Skriver alla om vilka märken deras barn har på sina kläder? Lilla V fick 5 par strumpor från H&M idag, det kanske inte är så intressant... Jag skriver fortfarande inte tillräckligt om vad jag har på mig, darn (just nu har jag på mig ett par gröna mysbyxor och en svart top)! Framförallt stylar jag om mitt hem alldeles för lite.

Fast igår skruvade jag upp min TV på väggen. Det måste räknas som heminredning. Jag borrade 8 stycken jättestora hål i min vardagsrumsvägg. Det var dock svårt  att få dem på plats ordentligt. Tydligen består väggen av något slags tegel, jättehårt i själva tegelstenen, och superporöst i själva fogarna (heter det det?). Borren levde sitt eget liv litegranna under borrandet, men i slutändan satt TV´n på väggen, och i våg. Halleleluja!! Jag hade inte velat borra 8 stycken nya hål i väggen om den hade hamnat snett, för fästena kunde inte justeras överhuvudtaget när de väl satt på väggen mycket smidigt.... Så här ser det ialla fall ut nu på min lilla vägg:



Mycket spännande bild..


Det som är bra med att ha en TV på väggen är att stora lilla V inte kan klättra upp på den (för lilla V kommer aldrig att vilja klättra på möblerna...). Nu kan han bara välta bokhyllorna över sig, men det för bli ett senare projekt..

Tjo och tjimm!


Håkan, I miss you!

När abstinensen efter Håkan blir för stor, har jag turen att kunna vara nära Finlandsbåtarna utan att behöva stiga ombord. Så här bra utsikt hade jag från vardagsrumsfönstret igår:



Jag kan bara tänka mig hur mysigt Håkan, Rut, Per och de andra har det på färjan...

Sheisse

Oj oj oj. Här om dagen hade jag på mig en asgammal helt vanlig tröja. Döm om min förvåning när jag gick förbi en helfigurspegel (jag äger ingen sådan), och fick syn på mina bröst! Dom var ju enorma! Jag saknar mina gamla B-kupor! Ni var alldeles lagom..



Helt galet stora!



Här är lite mer närbild! Bra va?!

Hjul

Det är ohyggligt skönt att inte fira någon slags jul. Jag klarar mig utan fula klappar och äcklig mat. Kontentan av det hela är då att jag inte är helt pank redan 4:e januari, jag har inte gått upp en massa kilo, så jag måste köpa dyra gym-medlemskap efter nyår, och att jag får köpa precis det jag vill ha till mig själv, och att jag slipper påtvingade familjekonstellationer. I år ska i och för sig jag hem till B´s pappa och jula lite, men jag ser det som ett ypperligt tillfälle för att någon annan kan släpa runt på lilla V, och jag kan spela Rock Band!

Tjirp och hej! ( Inte God Jul!!!)

Hiss(nande händelser..) (mmm, ordvits.. He he)

Häromdagen skulle jag och lilla V, stora lilla V och min far åka hiss hemma i mtt hus. Det gick så där. Vi klev in i hissen, inga problem där, förutom att det var lite trångt med 2 vuxna, en barnvagn och en terrorist (stora lilla V). Jag tryckte glatt på E- knappen, som skulle ta oss ner till entréplan. Iväg åker vi. Och kommer ungefär 10 cm. Sen är det stopp. Ok, tänker jag som är van vid min CP-hiss, som brukar stanna lite då och då om man kommer för nära dörrarna. Den startar alltid om man trycker på en knapp. Men, inte nu. Kuken (ballefjong), tänkte jag. Så då fick jag äntligen prova på att trycka på alarmknappen. En spännande upplevelse må jag säga. Det låter utav bara helvete, som ett billarm upphöjt till 10, ungefär. Sen hördes helt plötsligt en telefon signal, och som en röst från ovan (så här i juletid...) hördes en trevlig man säga "Larmcentralen". Den snälla mannen sa att han skulle skicka en reparatör genast. Det tog bara ca 15 minuter. Halleleluja! Sen kom det en trevlig reparatör och släppte ut oss. Tack för det, televerket! Det är i och för sig ett under att detta inte hänt tidigare under alla år jag bott i huset, med tanke på att reparatörsbilen står utanför porten i genomsnitt en gång i veckan. Kanske dags att föreningen investerar i en ny hiss, istället för pelargoner.

Ni kan få se ett foto på hissen senare också om ni vill. Bra va!?

Smurf!

Något kul som hänt på sistånde är att jag köpt en ny tandkräm. Inte så upphetsande kan tänkas, men det är det surru! Den var nästan helt blå, och när man borstar med den ser det ut som om man käkat upp hela smurfbyn, man blir helt blå i munnen. Meningen är att man ska få vitare tänder efter en borstning. Minna kaffe(och lite cigg, förut, jag lovar..)gula tänder blev inte direkt vitare, men lite blåare. Undrar om det är blåheten som ska skapa en illusion av att tänderna är vita, nån slags optisk synvilla kanske... Jag tänkte fota när jag borstade tänderna i morse, men jag drägglade så mycket så jag ville bespara er få läsare åsynen av mig själv blårandig i hela ansiktet. Får se om jag kan göra ett nytt fotoförsök senare. I så fall återkommer jag med lite bilder. Jag förstår om ni längtar..

Tjirp!

Denna dagen, ett liv?

Vad har hänt mig idag, undrar ni säkert. Inte mycket. I förmiddags åkte jag, Y, lilla V och stora lilla V till IKEA. Dålig idé visade det sig. Vi var där typ tio mminuter efter de öppnat, och redan då var hela Hällas parkering fylld av idioter. Vi lyckades iallafall knipa ICA Maxis sista familjeparkering. Väl inne på IKEA var det inte så farligt, inte värre än vanligt. Bara det vanliga att folk stannar mitt i gångarna, gå flera i bredd, går långsamt, inte fattar hur man ska betala i självscanningskassan.

Inne på ICA var det nog inte heller värre än vanligt, men jag undviker ju Maxi, just för att det bara är en massa retards som handlar där i vanliga fall. De värsta julhandlingsretarden hade nog inte kommit dit ännu, men som vanligt var det en massa idioter som stod i vägen, inte fattar att man kan flytta på sig och så vidare.

Inne på Hälla shopping var det inte alls så farligt. Nästan bättre än vanligt.. Jag såg en massa fina kläder till lilla V, men Y sa att jag inte fick köpa något.. Buhu!

På eftermiddagen har jag och kompis M hängt i soffan och snackat skit och ätit en stor påse godis. Nu ska jag äta currygojs! So long!

Va, fan...

Eftersom att ingen vill tävla något mer, så får jag väl utse alla till vinnare (diplomatiskt, va?..)! Ni som vill ha en fika får samorda nån dag som passar och komma förbi mitt lilla krypin. Jag kan bjuppa på fika o kaffe. Jag som inte firar speciellt mycket jul, är ledig när som helst nästan.

Välkomna!

p.s. När ni plingar på dörren, kliv på bara, jag orkar inte springa och öppna för alla.

Sleepless in Haga Parkgata igen och igen...

Det är ju inte det att jag har ett barn som skriker och härjar nätterna igenom. Hon somnar vid 23-snåret och sover ofta fram till 9-10 rycket ( förutom lite mat 2-3 gånger). Det är excellent! Det som inte är excellent är det att jag inte kan sova. Darn diddli darn. Jag kan inte somna! Jag kan inte sova middag längre heller, det som var min starkaste gren! Kuken (eller Ballefjong som jag måste lära mig att säga istället när det är barn närvarande)!!!

Så här ser iallafall lilla V ut när hon sover skönhetssömn:


Enligt socialstyrelsen skall barn absolut inte sova på sidan eller magen.

Ja visst, ja!

Oops, jag har ju glömt att jag utlyste en tävling förut. Alla kommentarer utmynnade ju i en debatt om Håkans IQ. Vad säger ni, ska tävlingen avgöras nu, eller ska vi börja om? samma regler som tidigare.

Trixigt

Så här såg det ut igår när jag rörde mig på stadens gator som en vanlig man:



På väg till Kopparlunden



Här står jag och väntar på att bli insläppt i Trixlokalen, iskallt var det...

Det var spännande att röra sig ute bland fölk utan en vagn i släptåg. Teatern var bra, dock inget gyckleri som jag trodde, och lilla V uppförde sig exemplariskt hos barnvakterna. En lyckad kväll helt enkelt.


Lilla V har ärvt sin fars hår, som står åt alla håll och absolut inte går att tygla när det är nytvättat. Jag brukar kalla henne för "fulfrippan" då (oj, vilken dålig mamma jag är som kallar mitt barn för fula saker!!!). Jag tänkte bjuda på en liten bild på det:



Tadaa!

Parrtey!

En jobbig sak med att jag ska ut på stadens gator som en vanlig man idag är att jag kommer att missa stora delar av Nobelfesten. Darn! fast det är väl värt det antar jag. Annars tycker jag att Nobelfestligheterna på TV tillhör en av årets höjdpunkter. Det är så kul att man kan TV-sända en hel middag, och kommentera den också. Och att det mest spännande är hur stor urringing Madde har på sin klänning.

En kul sak däremot är att mina bröst är tillbaka i normalstorlek för tillfället. Detta är på grund av att jag pumpat ut flera liter mjölk (nästan), så att lilla V ska ha något att äta ikväll. Hon ska få champagne också. Det är ju trots allt Nobelfest!

Som Fantomen, nästan

Idag skall jag ge mig ut på stadens gator som en vanlig man. Jag och Y ska kolla på Trix gycklerishow. Kommer kännas konstigt att vara ute bland folk, utan att behöva ha tröjor med quickacess till boobsen.

Lilla V får stanna hemma. Synd bara att hon har förvandlats till ett monster. Från att ha varit världens snällaste barn, är hon nu lite dryg då och då. Igår kom hon bland annat på att det var jättefjantigt att sova. Och om hon skulle sova så skulle det ske i upprätt ställning. Det är bara det att hon inte lärt sig att stå själv ännu, för det innebär att jag måste bära henne. För sitta i schalen är också fjantigt.. Och man måste studsa på pilatesbollen samtidigt.. Det blir kul för mamma och pappa som ska vakta henne. Fast, hon är ju söt när hon sover, så det uppväger när hon är dryg..

Tjipp och hoj!

Fika

Nu ikväll har jag varit på adventsfika hemma hos R och H. Det var bara jag som var där = mer pepparkakor till mig!
Så här såg det ut:



Katten R tittar nyfiket på lilla V, som dissar honom totalt.



Så här ser jag och katten R ut!



Jag glömde att fota värdparet idag, men så här snygga var de i fredags, å det får duga!

Picktjåras

Här kommer lite bilder på saker och ting, som utlovats:



Här är ett helt underbart påslakan i världens finaste mönster. Tyvärr fanns det bara ett, och inga örngott, men det var så fint, så det gör inget.



Ett par ursnygga frottebyxor till lilla V. Lite för stora än så länge, men hon växer snart i dom.



Ännu ett par skitsnygga brallor, också dom lite stora.



Här modellar Björne i en snygg vintermössa till lilla V. Synd bara att hon hatar mössor, men framåt februari lär hon antagligen bli tvingad att bära huvudbonad.



Här ser ni stora lilla V´s najza björnmössa. Han var lite skeptiskt till den, men han får faktiskt ta och träna lite på att ha snygga djurmössor. Det ingår faktiskt i vanligt hyfs!

Borta?!

Var har jag tagit vägen egentligen. Jag har ju inte bloggat på evigheter. Kan kanske bero på att jag inte gör så mycket spännande saker om dagarna.. Igår var jag, Y, P och lilla V ute och scannade av stadens andrahandsbutiker. En lyckad inköpsrunda blev det. Ska visa bilder sen, bara jag orkar displaya allting lite snyggt, så jag kan fota dem. Stora lilla V fick iallafall en väldigt snygg björnmössa efter att jag övertalat Y att han verkligen behövde en sån (men den kostade bara 10 kr).

Jag tror att jag måste börja jobba igen snart så jag får något att gnälla över = skriva om i bloggen. Arbetet är för mig ett viktigt kall, där jag kan hjälpa människor i nöd, eller ... Nä till jobbet går man för att dricka kaffe, sno åt sig lite av landstingets mackor och stjäla kontorsmatriel. Snacka skit med sina kompisar är även det en stor bit av min arbetsdag ( och, ja, jag klarar av att göra mitt jobb, SAMTIDIGT, som ovanstående. (det finns tyärr de som inte fixar det)). Jag känner ju att jag inte kan gnälla så mycket som jag vill hemma just nu. Lilla V är inte så bra lyssnare för tillfället, och hon ska kanske inte växa upp med en sur landstingskärring. Men det finns ju mycket småsaker som irriterar mig nuförtiden. Att plyschmysbyxorna fastnar i plyschsoffan så man inte kan röra sig, och att brallorna fastnar så att de hasar ner, så man sitter o visar den största buttcracken någonsin. Att den jävla bärschalen är så lång och trasslar in sig i mig när man vill få den av eller på snabbt, samt att när jag drar i axeldelen av schalen, åker alltid min BH med och hålller på att trilla av. GAAAAH, Att jag slår tårna i samma pall varje gång jag passerar den, och lär mig aldrig att pallen står just där, och att den har gjort det i ca 1 1/2 år. Att jag även slår i ett av benen på lilla V´s säng varje gång jag ska försöka smyga ner henne i den. Just det benet är ett "extra" ben som är till för utdragsdelen av sängen, och har ett hjul på sig, som plingar till varje gång man drar i stortån i det: Jag tror att lilla V kommer börja associera detta pling med " aha!, nu försöker hon lägga mig i sängen, då ska jag börja vakna och skrika" Kontentan av det hela är alltså att jag behöver ett jobb. Jag har ju inte jobbat på över tre månader, får man vara lite rastlös då?

Tjipp!

Spiddemama!

Åååkej, i gårdagens avsnitt av Färjan var Håkan knappt pinsam alls. Detta ärofulla uppdrag hade övertagits av den medelålders  4 barns mamman "Zpidermorsan". Hon är gift, och har en massa tarantellor hemma. Hennes man har spindelfobi, hon har tre spindlar i sovrummet, så hon och maken sover inte ihop. Hon åker på kryssning lika ofta som StammisRut. En stabil person helt enkelt. Hon satt och skrev dikter hela kryssningarna igenom. Stabilt. Hon tycker bäst om kryssningsvärden Per, som enligt henne är som en lillebror för henne. Stabilt. Undrar vad Per tycker..

RSS 2.0