Resumé

Igår var det säsongspremiär för det fäntastiska tv-programmet Färjan! Tjoho! I gammal vanlig anda måste jag  resumera hela kalaset.

Två "rockbrudar", en med medföljande pojkvän, ska kolla på något band som tydligen är brudarnas favoritband. Pojkvännen tycker att de "verkar" bra... Brudarna är fulla och kåta, de får gå på efterfest, pojkvännen hänger med som ett spöke. Troligtvis får de ligga allihopa. Bandet och brudarna alltså, inte pojkvännen...

Trivselvärden Per visar stolt upp röntgenbilderna på sin nya höftprotes för alla som är intresserade ( och de som inte är det...).

Håkan har varit i Thailand, tyckte att maten inte var så god, gillade inte drinkarna, hade bara druckit bärs. Det hade medfört en liten kalaskula, som håkan skulle träna bort på en Vib-maskin. Tydligen så blir man smal och vältränad bara av att sitta på maskinen, i Håkans universum (man kanske ska flytta dit, jag hatar att träna..). Sen hade Håkan fått byta bar att jobba i. Han fick nu jobba i den stooora baren, med de stooora grabbarna. Mycket spännande. Tyvärr hade håkan lite svårt att hitta saker i den nya baren. "Var är isen? Var är Red Bullen? Var är baren? Var är jag? Var är brudarna?"

I nästa avsnitt ska vi få se hur det gick med Håkans flört Emilia. Yey!!

Lina bjöd på ganska konstiga muffins. Eller, glasyren var mest konstig. Lavendelsmak... Hmm, smakade som en blandning av mormors garderob och tvål. Ett mindre lyckat experiment kanske. Men själva muffinsarna var mycket goda, och de var mycket snygga, så det uppvägde den konstiga smaken..

Tjipp o Hoj!

Fjäll

Idag drar jag till fjällen (med Markoolio). Jag antar att ni,  alla mina läsare kommer att gråta blod när ni inte kan läsa mina vitsigheter på flera flera dagar.. Men tyvärr, sådant är livet för oss moderna småbarnsmammor. Livet måste pusslas ihop med semestrar och vardagsliv...... Jag antar att frånvaron av inlägg på denna blogg kommer sörjas, men på onsdag är jag tillbaka, och full med nya intryck och fräsha ideér till blogginlägg.. Tjoho! Nu blev ni glada va!

Undrar om jag kommer hinna kolla på alla tv-avsnitt jag fixade fram i morse, innan jag åker. Samtidigt som jag ska packa färdigt och diska och leka med barnet.... TV´n får prioriteras högst alltså. Tätt följd av röka blåa Blend och tupera mittt blonderade hår...

Tjoho!!

Yes!! Mitt snor börjar tjocka på sig. Nu kan jag snyta mig ordentligt, och nästan känna mig som en människa i några minuter. Tack för det näsan...

Goda matvanor får man tidigt i livet

Jag tycker att det är viktigt att äta nyttigt, och att föra över goda matvanor till sina barn. Därför får lilla V, nu när hon får börja äta smakportioner av mat, nu också prova på lite annat att dricka:




(om barnavårdsnämnden ser detta, så är burken faktiskt tom, nu alltså)

Hjälp!!

Här tror man att man skall få genomlida en hel Melodifestival utan Charlotte Pirelli, men nä, inte denna gång heller.. Lika ful som alltid. Men nu kände man knappt igen henne. Hennes klänning slutade ovanför knäna, istället för ovanför rumpvecket. Det var ovanligt. Sen hade hon någon slags konstig hårfärg, och lugg, och inga lockar och inget glitter. Jag fattar ingenting..

Oj, oj, oj

Uj uj, nu är det spännande. Nu börjar de gamla goa skådisarna komma tillbaka till Cityakuten. Min darling dr. Carter har varit med i några avsnitt nu, så nu är jag så nöjd så nödj. På ett sätt är det bra att det är sista säsongen av E.R. nu, de har tuggat allt några gånger för mycket, men samtidig är det ju en epok som går i graven. De har ju hållt på sen 1994 tror jag. Tur för mig att jag har sett varenda avsnitt, och håller på att bygga upp mitt DVD-bibliotek. Ja har bara 11 säsonger ännu, så jag får snart skärpa mig lite...

Dagen har bjudit på ett litet babysim. Jag trodde att lilla V skulle hata det, men hon gillade verkligen det. Jag frös, och tyckte att vattnet smakade kiss.


Så här såg det alltså ut...

Annars så sitter jag här och ömkar mig själv, för att jag är på väg att bli förkyld. Dumma stora lilla V drog hem en massa äckliga dagisbaciller, som smittade Y och P och lilla V, som i sin tur smittade mig. Tack för det dagiset!! I några dagar nu har jag haft halsont, och nu idag har snoret börjat göra sig påmint på riktigt. Det börjar nu rinna ordentligt. Jag längtar nästan tills det tjocknar på, så jag kan spraya min näsa full med näsdroppar. Vifår se helt enkelt om jag kan stå upp i morgon, eller om jag är helt däck.... Jag  vill inte bli sjuk nu, för nästa vecka ska jag på semester i Dalarna, då blir det drygt att vara sjuk. Men, jag har dragit i mig lite cola och chips för att bota det värsta.

Adjöken!

Sleeples in Haga parkgata del 1276

Jaha, så sitter jag här igen, kl 03.48, pigg som en mört. Lilla V som har lagt ned det här med sovandet de senaste veckorna, sover så sött i sin säng (min säng i och för sig...). Och jag ligger i min nybäddade fräscha mjuka säng, med lakan som luktar sommarvind och sover helt ostört och fantastiskt skönt.. Eller...... Nä, nu när jag har tillfälle att sova för en gångs skull, sitter jag i soffan och snorar, dricker thé, känner att ryggen är på väg att gå av på minst två ställen, känner oroande svullnader i halsmandlarna och funderar på kökstapeter...

Bra jobbat!!!! Fan vad det är synd om mig...

Undrar om det är för tidigt på morgonen för att börja med lite håransning...? Som tur var var Lilla V sjuk i tisdags när vi skulle börja babysimma, för jag hade inte orkat med nån vaxning på ett tag. Nu ska vi dit på fredag istället, så det är väl dags att ta tag i lurvet..

Denna sömnlöshet påminner mig om min lilla tripp till Tanzania för ett antal år sedan. En biverkan av malariameducinen är just att man inte kan sova. Så undertecknad sov knappt ett smack på en sisådär två månader. Det var lite drygt, men å andra sidan behövdes inte min hjärnkapacitet till några större arbeten under den tiden. Ska vi köpa pepcorn nu, eller sen? Ska vi gå till sjukhuset på vägen, eller genom skogen? Ska vi bada nu, eller sen? Randig eller röd bikini? Öl eller vin till maten? Cigg innan eller efter maten? Jobbiga beslut helt enkelt.

Tjing!

a sofa

Jag har ju lovat en bild på soffan jag köpte på Brödet Och Fiskarna härom veckan. Idag har jag äntligen tagit mig upp på vinden för att fota den. Jag orkade däremot inte hålla på och flytta den, så att det skulle bli en snygg bild, som passar i inredningstidningar. Men, håll till godo!



Snajzigt värre..

WTF

I alla tidningsartiklar som handlar om den läkare som misstänks för att ha dödat ett spädbarn på Astrid Lindgrens Barnsjukhus står det hela tiden " den kvinnliga läkaren". Inte den manliga, den svarta, den fula, den icke ariska, med mera. Jag kan inte tänka mig att det skulle stå "den manliga läkaren" om den hade hetat Peter. Det kanske hon gör i och för sig, vad vet jag. Men sådan är sjukvården, och samhället tydligen. På mitt jobb arbetar mångar kvinnliga doktorer. Rätt så många av det äldre klientelet som ligger inne på sjukan fattar inte att de är doktorer. När man har rondat hos patienten, jag och den kvinnliga doktorn, så frågar många efteråt, när doktorn ska komma.. Det är väl okej hos de som är 85+, de kan ju vara lite svåra att ändra på, men att den tidning som till exempet DN håller på med sånt fjanteri är ju helt sjukt.. Skärpning DN!!!!

Annars fattar jag inte riktigt grejen med denna polisanmälan.. Jag tycker att jag försöker hänga med och så, men jag fattar inte vem som har anmält doktorn... Vad jag fattat är att det hade beslutats att stänga av respiratorn, för att bäbisen var så pass skadad att inget skulle kunna rädda den, och att ångestdämpande och smärtstillande medicin givits enligt riktlinjer.. Men, vad är problemet?? På alla ställen jag jobbat på får man alltid en generell ordination på morfin när det beslutats att en patient inte går att behandla/ rädda mer. Morfinet får oftast ges i obegränsade doser, så att patienten i fråga inte har ont, eller har ångest. Sedan, vad det i slutändan är som "tippat" patienten över kanten är det ingen som bryr sig om, så länge allt gått lungt och fint till.. Nu har jag i och för sig aldrig jobbat inom barnsjukvården, men i de lägen när man bestämmer sig för att vårda palliativt, borde det inte vara någon skillnad. ( massor med forskining finns om palliativ vård, som uttryckligen menar att man skall ge morfin, som både lugnar och smärtlindrar i nödvändiga doser)!

Ja, ja, det var dagens allvar det.. Nu åter till ett hostande barn. Hon kanske skulle behöva lite Moffe för att sova gott på natten..

 Agös!


Hu!!!

Vem är det som har skrivit manuset till melodifestivalen???? det är ju så dåligt så att man kan spy... Programledaren Petra Mede(?) är väl kanske rolig när hon gör sin egen humor grej, vad vet jag. Men hon är definitift inte rolig i musikfestivalen... I och för sig är det ganska svårt att se något roligt i denna företeelse... Dålig musik, gamla avdankade artister som försöker göra come back, artister som försöker bli något (är detta rätt väg att gå verkligen????), samma gamla artister som de senaste 15 åren, dåligt manus.. Uj uj uj, jag äter hellre upp mina gamla strumpor än kollar på skiten (men ändå gör jag det.... Jag får skylla på tillfällig sinnesförvirring på grund av sömnbrist). Det är roligt också att SVT verkar tro att HELA svenska folket ääääälskar festivalen, och sitter klistrade framför TV-apparaterna, och att alla bryr sig om resultatet, på riktigt.... Det tror i och för sig Aftonbladet och Expressen också.. Det tror inte jag...

Nu ska jag gå och sova, och ta av den tröjan som lilla V har snorat och kräkts på hela dagen, sätta på en ren, så att hon kan fortsätta att snora och kräkas på den.

BTW, jag blev medtvingad till IKEA idag, på eftermiddagen. Det var lika vidrigt som väntat. Jag gick direkt till restarurangen, köade i 10 minuter för att få en kopp kaffe. Kaffet avnjöts i den lugna och stillsamma miljön som en IKEA-restaurang erbjuder en lördageftermiddag. Det var bara 3000 andra som också tänkte avnjuta lite köttbullar av fulkött på samma ställe.. Och, ja, på vägen ut fick man givetvis forcera "korvätarhindret" . Masssssssvis med fula människor och deras fula ungar som står och trycker i sig korvar (ja, i plural, varför köpa EN korv, när man kan köpa tre, och sen är ju läsken gratis. Och då kan alla barnen få hålla sina egna korvar, och lägga ketchup på dom själva, och hälla upp dricka själva, och ta fyra gånger, eftersom det är GRATIS påfyllning!!!! och gärna hoppa runt på bänkarna och möblerna med korv och läsk i handen. Så kan de tappa sina korvar, så kan de köa i en kvart till för att köpa korv för fem spänn).

Som sagt var, nu ska jag gå och sova, fast det är nästan ingen idé. LIlla V sover bara typ 20 minuter i sträck nu för tiden, och det tar ungeför en timme för henne att somna om, och ungefär 1 1/2 timme för mig att somna om, så jag kan lika gärna lägga ner på en gång. Men jag ska gå och säga hej till min säng, och säga den att det har varit kul att lära känna den, men att den få ha förståelse för att vi inte ses så ofta nu för tiden...

G´natt

Recension

Jag har alltså varit på bio idag. Filmen hette Hemma bra borta bäst, eller nåt i den stilen. Borta, hemma, bättre, bra...... Var det en bra film då? Ehhh, nä. Jag kan tänka mig att den skulle vara ok om några år när TV3 sänder den som söndagsfilm, och man är lite bakis, och kan gå och lägga sig efter halva. Handling: Ungt hippt par som gör allting tillsammans, ska åka på semester över jul. På grund av dimma kan inte planet lyfta, så de "tvingas" fira jul med släkten istället. Efter några avverkade släktningar blir de självklart lite osams, men det ordnar upp sig till slutscenen. Det var det det.

Betyget då: 1 1/2 struthätta av 5 möjliga. I jämförelse med "Bröllopsduellen" är det här en riktigt kanonfilm!

Upprepning

Det känns som det enda jag skriver om är att jag är en otroligt dålig bloggare som aldrig skriver något. Men det är ju så det är.... Naaathing händer i mitt liv... Idag har jag varit på datakurs med jobbet. Dagisnivå var det, som brukligt är när det är landstingskärringar inblandade. Imorron är det barnvagnsbio på gång. Vilken film det är kommer jag inte ihåg, men jag har för mig att det var en kass komedi. Det förströr ju i allafall. Men det ryktas att gratisgrejorna skulle sluta... Hm, då kanske det inte är någon idé att gå på kassa filmer. Lite gratis blöjor uppväger ofta dåligt manus, men inte alltid. Som till exempel " Bröllopsduellen". Inte ens champagne och lyxhoror skulle kunna rädda den filmen. Vi får se vad morgondagens bio har att erbjuda helt enkelt....

RSS 2.0