Tebax till normalen

Igår jobbade jag sista passet för denna gång. Kul på ett sätt, tråkigt på ett sätt. Konstigt nog har jag börjat uppskatta mitt jobb på sista tiden.. Hmmm. Undrar om det kan bero på att jag har dygnetruntpassat lilla V sista halvåret...  Nu har jag i alla fall varit "ledig" en hel månad, och skulle göra maaaaasssor med olika projekt.

Hitta en karl: Nope.
Måla i sovrummet: Nope.
Sätta upp grejer på väggarna: Nope.
Barnsäkra lite mera hemma, typ skruva fast bokhyllorna i väggen: Nope.
Hitta på något bra sätt att skruva fast TV´n i väggen utan att behöva göra 8 stycken jättekratrar i nytapetserad vägg: Nope.
Fixa balkongen: Check.
Rensa och röja i allmänhet: Nope.
Åka till återbruket: Check (idag faktiskt!!!)
Köpa nya BH:ar och trosor: Check.
Hitta på något bra sätt att förvara DVD och Wii barnsäkert men ändå användarvänligt: Nope.
Plantera om blommor: Nope.
Börja träna: Nope.
Dricka drinkar med Karin varje kväll: Chnopeck (några drinkar har hunnits med..).
Köpa diskmaskin: Check.

Ehh, jag har däremot legat på sofflocket och kollat på tv, läst alla mina Rocky-album för 10:e gången, ätit chips, drälllt runt, dammsugit lite, jobbat lite och inte så mycket till. Nu kommer lilla V hem imorgon, så idag ahr jag varit och handlat lite gojs, och tänkte försöka ta bor att ren tvätt som ligger i hennes säng ( Spjälsängar är de bästa stället att förvara ren tvätt som man inte orkar lägga in i garderoben. Man får så bra översyn på grund av spjälorna). Fast innan jag gör något så vankas det Kebab hos Stora lilla V, och öl på Rebeccas balkong.

Tjim tjimm!

Piiiiinsamt

Meh, hur pinsamma kan lajvare vara egentligen??? Att de var nördar visste man ju, men att förnedra sig så i TV...
5 pers, som ska ha ett lite minilajv på Färjan. Det bästa var en av lajvarna som skulle spela nynazist, han var helt plötsligt tvungen attt prata med en konstig basröst. En annan bra sak var killen som skulle vara polis, typ 15 år, finnig och med målbrottsröst. Mycket trovärdigt.. Mördaren var en "livets ord" brud som var besatt av en demon. Oväntat!! En annan kul sak var att de  hade manus, som de typ läste i hela tiden. Är det det som är lajv?? Vad vet jag... Blä.

Uj, uj.

Kollade just på en dokumentär om små gymnaster i Kina. Jag förstår inte varför man ska bli upprörd över det som försigår där. Att tränaren sätter sig på ryggen på en typ 5-åring för att han ska sträcka ut knäna ordentligt, är väl helt ok? Att tränaren straffar gråtande 5-åringar med att stå på händer och skrika åt dem, är ju helt normalt. Att håna de 5-åringar som inte klarar av att göra rörelser som en svensk gymnast inte ens klarar av vid 20 års ålder, säga att de är värdelösa och feta, måste ju ändå göra att de bara tränar hårdare och blir bättre. Eller??

Det är ju tur att Lilla V ska bli konståkerska, och inte gymnast.. Vig är hon ju redan, det är bara skridskotekniken som fattas än så länge.

Helllärijus!

http://www.dn.se/blogg/oceanracebloggen

Britta, se dig för! Akta så du inte krockar med valen! Bang!

Får jag välja att krocka med något djur, så är väl en val ganska bra, hellre det än typ en älg eller katt.

Yeyyy!!

Idag har jag sovit middag, något somjag inte kunnat göra sedan lilla V föddes. Tidigare var jag ju mästare på den grenen, men något i kroppen har gjort att jag inte kunnat sova när tillfället uppenbarat sig. Men idag är det en stor dag. Undertecknad skulle egentligen jobba, men eftersom jag inte var bokad ( i vanlig ordning) så bytte jag bort denna dag mot en annan. Sen åkte jag hem till lilla V och käkade frukost och hängde lite, åkte hem och lagade massa mat, och lade mig i sängen efter lunch för att vila lite. Döm om min förvåning när jag vaknade 1 timme senare med hjärtklappning, somnade armar och torr mun. Tjoho, jag har sovit!! Nu stundar kaffe, och väntan på min nya diskmaskin som ska installeras i dag. Det är tur, för jag har inget rent porslin över huvudtaget kvar. Jag väääägrar att diska för hand nu när det är så nära tills jag får maskinell hjälp med detta trööök.

Ajö!!

Jobb, jobb, jobb..

Eller inte alls. Var inte bokad idag heller, så nu sitter jag och leker i datajournalsystemets lek och lär program.. Det är inte så svårt, och inte så jobbigt heller. Dedt värsta är att man inte kan sitta helt ostört, alla på kontoret kan se vad man har uppe på dataskärmen. Typ Fejjan och Spindelharpan och sånt. Däremot har jag hittat en slaskroman som jag sitter och läser lite i, när jag inte SMS:ar, dricker the (trasig kaffeautomat), Nyllar, kollar på intörnet mm. Men det blir nog en kort dag idag med, får nog flexa ut vid lunch eller nåt, då blir det ju BARA 3-4 timmar minus. Tjoho!!!

Sprit, igen...

Är ganska nyss hemkommen från ännu en dags spritande på stadens vattenhål... Lite nyktrare denna dag, bara några få öl, men fortfarande inga män... Eller jo, en två "trevliga" (ganska dragna) kompisar, en kvinna och en man kom och satte sig vid vårat bord. Mannen hette Håkan, så klart, och jobbade med kärnkraft., Han var verkligen jättemysig...., men inte riktigt min  typ... Hade jag hetat Nettan, varit 40 år, frånskild och jobbat på ICA, kanske det hade varit en hit... Tur att man inte är det...

Sprit!!

Jag och Kompis K har firat att jag är mammaledig, alltså ledig från lilla V, med sprit, och jakt efter män. Det först har gått bra, inte det sista. Vi har däremot kommit på världens bästa idé, men den orkar jag inte förklara nu, mmåste nyktra till i fingrarna först, men den är världsabäst inom dating-changren (hur fan stavas "schangren" eg.???? det är lite svårt just nu)!!! Jag får återkomma imorgon, eller när jag har patenterat denna... Spännande va??

Arbeit

Så har man gjort det, gått tillbaka till arbetslivet igen, efter en 8 månader lång ledighet. Jag trodde att jag skulle ha glömt hur man gör, men jag var snabbt tillbaka till gamla vanliga supernurseanki.Tur ändå att jag fick "praoa" med kompis K på hennes jobb, för att mjukstarta lite. Något som också var som vanligt var att mitt flexkonto stod på minus.Närmare bestämt 12.55 timmar. Bra jobbat för att vara första dagen tillbaka på jobbet. Jag hade nog trott att minusflexen mirakulöst skulle försvinna om jag inte dök upp på jobbet på en längre tid, men, nä. Det enda nya som hänt på gamla landstinget är att datajournaler införts, till alla landstingskärringars förtvivlan. Men jag lyckades greja det med. Jag är helt enkelt himla bra på mitt jobb. Jag kunde också glänsa lite när jag kom ihåg vilka provrör som används till Bastest, något som de som jobbar varje dag inte lyckades veta. Konstigt nog, efftersom man tar det provet ganska ofta.

Nu ska jag sova, så jag orkar jobba på riktigt imorgon, inte bara låtsaspraoa som idag.

Tjing tjing!!!

Nu jävlar!!

Idag ska jag inträda i yrkeslivet igen efter ett uppehåll på 8 månader. Hur gör man nu igen? Var är kaffet? När är lunchen? När får man gå hem? 

En konsekvens  av mitt jobbande är att lilla V har flyttat hem till pappa B, och att lilla jag kan röka Blå Blend under fläkten och dricka rödvin ur dunken obehindrat. Detta medför ju också att jag kan börja blogga lite oftare än en gång varannan vecka, eftersom jag kommer att komma ut bland folk. Jihoo, säger ni då mina 3 läsare...

En sak jag glömt att blogga om i en veckas tid, är ju det sista Färjan-avsnittet. Nu kommer jag inte ens ihåg vad det handlade om, men jääääävligt goda cupcakes åt vi. Undrar vem som hade gjort dem???


Smarrigt som fan!



Här ser ni dem från en annan vinkel...

Jaha, det var det. Idag kan jag inte vara med och kolla på Färjan, eftersom jag som sagt var ska varfa tillgänglig för slit hos pappa staten, så att vi kommer ur denna lågkonjunktur (svårstavat ord..) någon gång..

So long, farwell, auf  wiedersehn, adjeu!

RSS 2.0