Möte med hemliga klubben

Idag har jag och lilla V, stora lilla V, och syster Y varit på stan. Helt out of nowhere började en tjej att prata med mig inne på Zetterlunds. Hon började med att säga att lilla V var så söt osv, som folk säger i allmänhet. Sen började hon gratulera mig, och säga att åh, det är så härligt, jag längtar själv efter barn. Jag började raskt fundera på om jag känner människan i fråga, vilket jag kom på att jag inte gjorde. Men sen kom jag på att eftersom jag är medlem i hemliga klubben så kan ju vem som helst börja prata med mig så där.... Skumt. Jag känner inget behov av att gå fram till okända människor och gratta dem för att de har en söt bäbis. Hej Bullen, är jag normal...?

Något annat jag märkt sedan jag börjat dra runt på stadens torg med en barnvagn på släp, är att helt plötsligt så måste jag utsråla något slags ofarlighet. Hur många tanter och farbröder som helst har kommit fram till mig och frågat efter vägen, frågat vart bussen går, vad klockan är, var man kan köpa barnkläder mm. Va fan, är jag något allmänt uppslagsverk bara för att jag råkar ha ett barn med mig, eller? Jag tror aldrig att någon har frågat mig efter vägen och dylikt innan, jag får bara skäll av panchisar hela tiden annars. Men jag har kanske en aura av moderlighet och vänlighet runt mig. Lite som jungfru Maria faktiskt. Jesus kom ju till genom jungfrubefruktning, det gjorde lilla V också. För jag är INTE gift.

Stora lilla V fick en leksak idag på stan, en safaribuss i trä, med hål i, där man skall stoppa olika safaridjur i trä i. Men jag undrar om jag missade några biologilektioner under skoltiden. För vad jag hela tiden trott är att elefanter och flodhästar bor på savannen, men inte grisar, taxar, kaniner, kor och katter. Men vad vet jag, jag hade faktiskt inte de bästa betygen i högstadiet. Vi kanske gick igenom savanndjuren nån dag när jag om mina kompisar N och L var ute och pallade äpplen (det häftigaste brottet jag vågade mig på när det begav sig (och fortfarande också, eller inte ens det....)).

Ikväll blir det tjolahopp med att kolla på "Färjan" reprisen från i måndags. En liten pizza vore inte så dumt heller om den kunde slinka med. Kompis I tipsade om att kolla på "Fredag hela veckan" parodin på Färjan, på YouTube. Hellllärijus!
Men, eftersom det inte går att kopiera och klistra in i Firefox, så får ni söka rätt på det själva...

CY

Korv

Jag har fått sången "lilla Sofie" på hjärnan. Men eftersom min hjärna inte riktigt funkar som den brukar så kom jag bara ihåg de två första raderna, så det blev lite enformigt att gå och sjunga dem om och om igen. För att råda bot på detta kollade jag på intörnet, och hittade raskt texten, Jag hittade även en underbar video, när Hep Stars framför låten i fråga.
Se och njut:
http://www.youtube.com/watch?v=jfG1-e7ILKw
Det bästa är att det är en av grabbarna som sjunger, resten...grillar korv. Vad annars!


Håkan, I Love You!

Ahhh, Håkan.. Allas våran Håkan. Han är som Bambi på hal is när han skall ragga på brudar. Han får svårt att prata, hittar inte orden, och blir väldigt röd om öronen. Ännu svårare verkar det bli när en tjej raggar upp honom (hur man nu kan göra det? Men klientelet på Färjan är ju inte så fräscht till att börja med).

Ja, gårdagens Färjanavsnitt var en riktigt fining. Minijesusstamkundsfärjanåkaren Rut var ju också rolig att se in action. Typ så här lät det:
Rut går fram till ett par killar, typ hälften hennes ålder:
-Hej grabbar! Vet ni om att Gud älskar er?
-Öh, nä, varför då?
-För att han har skapat er alldeles unika
-Jaha, nä det hade jag ingen aning om...
-Ja, för Gud älskar alla han skapat
osv, osv. En riktig höjdare, speciellt eftersom att Rut säger att hon inte vill pracka på någon sin tro... Yhea, right...

Kämöra

Nu har jag köpt en ny kämöra. Känns väldigt lyxigt att ha en som kan ta hyfsade bilder. Det är ingen värstingmaskin direkt, men har allt som lilla jag behöver. Tänk bara om jag köpt den en månad tidigare... Stupid stupid me!!!!!

Nåja, så här ser den ut:



Jävligt kass bild, men jag var ju tvungen att fota den nya kameran med den gamla kameran. Då blir det så här. Kontentan av det hela är ialla fall en rosa kamera och en grön manchesterväska. Njaz, om jag får säga det själv...

Yumm!

Här kan ni läsa lite om allas våran favoritbartender Håkan! Trodde jag, men av någon konstig anledning så kan jag inte klistra in text här. Och det funkar inte att göra länkar heller. .. Kuken!!
Men gå in på Kanal5.se och läs om Håkan få Färjans sida. Han är en fin kille..


Kamera

Som sagt min kamer är heeeeelt kääääs! Det är ju lite synd, eftersom alla foton på lilla V också är helt kääääsa... Det blir så när  man är lite för snål och ärver gammalt grejs. Den här kameran har F ägt förut, han krängde den till Y, som krängde den till mig (jag köpte den för ett bidrag till WWF, summan är glömd, men jag fick en mjukispanda som tack för donationen. It´s a win win situation...).

Så idag tänkte jag ge mig ut i stora världen och införskaffa en ny. Jag har ju alltid sagt att elektronik och lägenheter skall vara spontana impulsköp, så min plan är att åka till första bästa elektronikvaruhus och pilla lite på olika apparater, köpa en som är kul, och sen åka hem och fota lite. Helst vill jag ha en kamera som kan säga "mjau" när man knäpper bilden, En sån har I, och jag är jäkligt avis...

Cheeeeezus!!

Euo maj gaad! Jag råkade kolla lite på "Färjan" för en stund sen. Som tur var sommnade jag i första reklamen, och vaknade typ 5 minuter innan slutet, men hann bli chockad på den korta stund jag såg. Bartendern Håkan (som är både smart och snygg, eller?), var på livräddningskurs. Dagen började med en teoridel, där kursledaren inledde med att berätta lite om dagens program, när och var lunchen var etc. Håkan undrade då över hur det var med middagen, och fick till sin besvikelse höra att den inte ingick i kursen, att man själv fick köpa den på valfri resturang. Sen gick kursledaren vidare med dagens info, men Håkan hade inte riktigt förstått den tidigare informationen, så han var tvungen att avbryta mitt i infandet, och fråga igen hur det skulle bli med middagen. Han får återigen svaret att middagen inte ingår, och att man får själv köpa den på valfri resturang.  Det bästa är att han verkar uppriktigt besviken på Viking Line som inte vill köpa middag till honom. Han verkar vara en sån trevlig och smart kille....

Yäzzz!

Ha ha! Äntligen! Nu har jag varit och shoppat lite kläder, till MIG!!! Halleleluja vad kul att kunna köpa lite nytt krafs. Eftersom jag inte riktigt kan knäppa mina gamla byxor, och mammabyxorna sitter som tält, var jag tvungen att införskaffa lite nya. Det värsta är ju att man inte vill köpa några dyra kläder, eftersom jag förhoppningsvis kommer att kunna fortsätta ha mina gamla kläder snart. Jag hittade ialla fall ett par halvdyra stretchiga jeans på Lindex, som inte bara såg ut som skit. Det fick bli dom.. Lilla V fick 3 par byxor, det lilla fuskot! Sen hittade jag några toppar på H&M. Skönt att förnya garderoben lite, jobbigt att alla tröjor måste ha tutt-hål, det begränsar ju utbudet lite.. Men, vafan, jag fick i varje fall spendera lite monedas, det känns alltid bra i själen efteråt. Ni får inte se några bilder på nyförvärven, för jag orkar inte hämta kameran.

C Y

Naaaathing!!

Oj vad mycket det händer här hemma! Jag sover, byter blöjor, ammar, kollar på TV-serier och äter. Tjoho vad spännande.. Häromdagen gjorde jag buss-debut med barnvagn. Mycketkul, nu får man äntligen trycka på "barnvagnsknappen" (som på de moderna VL-bussarna är utbytt mot en öga-knapp). Barnvagnsknappen spelade en liten trudelutt när man tryckte på den, i jämförelse med det vanliga plinget som kommer när man trycker på STOP-knappen. Bara det kan ju lysa upp ens vardag.

Förresten, är det ingen som vill vinna nån jävla fika eller!!!! (se tidigare inlägg). Än så länge är det bara en tävlande, så det är bara att fortsätta tävla. Alla har chans att vinna (mina koreanska vänner får betala flygbiljetten hit själva om de vinner)!

Här kommer dagens bild:



Här har lilla V badat, något som hon brukar hata. Tills jag lät bli att följa statens råd om att ha 37gradigt vatten, och tog lite varmare, så den stackarn inte skulle frysa ihjäl. Ha! Suxess!!  (Ja, ja, ring Soc och anmäl mig....)

Ajö Herr Muffin

Igår gick en epok i graven. Min lilla mjölkpaketsbil är såld till en dam från en angränsande kommun. Muffin har varit en fin lekkamrat under 1 1/2 års tid. Inte ett dugg trafiksäker, men rymlig om man var max två pers i den, man fick plats med hur mycket som helst i baksäte/baklucka, och den hade nästan nya fina sommardäck. Lite skavanker hade Muffin dock, bland annat ville den inte alltid starta om det regnade, det lät konstigt när men motorbromsade i hög hastighet, och lite rost här och där, men, vem är helt felfri?

Nu tar jag nya tag och kan på allvar börja köra runt i den nya gröna fettomarsvinsfamiljebussen.

Tävling

Det tävlas en massa på bloggarna runt om i sajbörspejs. Jag ska väl inte vara sämre.

Så; Gör nåt kul, och skriv en kommentar, och vinn en fika med undertecknad. Jag lovar att kaffebrödet är hembakat, och kaffet är nykkokt i kaffepanna, som på riktigt (hoppas att det inte är en massa utomstående som läser bloggen, jag vill ju inte träffa några nya människor..). De som vill ha lite extra förspänt kan även sätta in en slant på mitt konto på SEB, mutor lönar sig alltid....

A D H D

Det är kul med bokstäver, speciellt i kexform, speciellt när man har en psykisk ålder på 5 år...


Dagens I-landsproblem

Pizzeria Toscana har äntligen öppnat igen, för nån vecka sedan. Det är inget problem (eller, jo, det är gott, det blir dyrt, jag blir tjock). Men de har någon ny slags pizzakartonger som inte går att stänga. Det medför att hela mitt kylskåp luktar salamiochvitlökspizza. Så jäkla drygt.


Så här ser den ut. Intressant?

Sleepless in Haga parkgata, again....

F-n, varför kan jag aldrig sova. Här har man begåvats med ett barn som sover nästan hela tiden, vilket borde betyda att undertecknad skulle kunna få 21 timmars sömn per dygn också. Men, nä.

Det är i och för sig ganska mysigt att vara uppe vid 7-draget på helgerna, det är tyst o lugnt. Det påminner mig om den tiden när jag fortfarande slavade för staten, och jobbade varannan helg. Jag minns med glädje hur man segade sig upp ur sängen runt 6-tiden, för att hoppa upp på sin stolta springare och trampa iväg i uppförsbackarna till arbetet. Hade man tur mötta man inte en enda människa, eller bil = man kan ta ordentlig fart inför mördarbacken. Ibland stötte man på en och anna partynisse, på väg hem från krogen. De såg alltid mycket fräscha ut.... Men oftast hade man tre minuter ostörd tid med sig själv och naturen, innan man påbörjar dagens slaveri.. En gång när det inte var mysigt att åka till jobbet var en nyårsdag i Göteborg. Där hoppade jag på spårvagnen från ghettot kl 05.45, för att kunna vara till statens förfogande kl 06.45. Jag i min enfald trodde att jag skulle vara helt ensam på spårvagnen den 1:a Januari kl 06.00, men icke. Det visar sig att alla normala personer som inte jobbar inom landstinget är lediga på helger och storhelger, och kan därför partaja natten lång. Det var bara att kliva in i alkoholdimman och se glad ut. Jag fick höra många trevliga konversationer i allafall. Dels var det mycket av de vanliga fylle jag äälschkar dig, du är en sån jäälascysst polare etc. Men ett gäng satt och diskuterade krökningen av rum-tiden. Det vägde nästan upp för allt griseri som pågick i resten av tåget. Donkens soprum är nog snyggare än vad det var där....

Jaha, det var dagens betraktelse det...

Picktjörs

Man ska tydligen lägga upp bilder på sina barn på sin blogg, så håll till godo...

    
Före                            Efter


Lite senare


Ännu senare


Nu har jag fullföljt min plikt för dagen. Mera bilder kommer kanske senare, men stackars lilla V lider av samma syndrom som sin mamma. Snygg i verkligheten, men ser ut som en idiot på bild. Tur att det är verkligheten som räknas...


På bloggfronten intet nytt

Just nu är mitt liv inte så spännande (för mig är det det, men inte så mycket för utomstående). Gårdagen bjöd till exempel på en tur till ICA-Ettan, med mål att införskaffa lite mer blöjor, eftersom de försvinner i ett rasande tempo. Vi passade även på att slänga en massa sopor på återvinningsplejset som ligger bredvid affären.

Väl på affären slog det mig vilken otroligt kass affär detta är. Ok, de har det mesta man behöver i matväg, men det är ju typ bara 40 cm mellan hyllorna. Något som jag aldrig tänkt på tidigare, eftersom ICA-Ettan mest är en affär där man handlar folköl och cigg på väg ner på stan. Men, eftersom jag hatar folk som är ivägen med sina jävla barnvagnar, så ville jag föregå med gott exempel genom att stryka mig längs väggarna. Men, det är OMÖJLIGT! Två personer kan mötas i en gång, om de är normalviktiga. Två personer med kundkorgar på armen kan också mötas, om man går i sidled. En kundvagn och en person får lite svårt. Två kundvagnar, eller rullatorer, barnvagnar eller Dra Maten, kan INTE mötas... Det betyder att när man är i en gång och får möte, måste man backa ut, men då står det ju alltid nån panchis med rullator eller någon annan med kundvagn bakom en, och då måste de backa, men då är det nån jävla idiot som ställt en full kundkorg på golvet, så ingen kommer någon vart alls. Stockholmare pratar om att de har det lite jobbigt i rusningstrafiken..... De kan ju få komma till ICA och försöka handla där i rusningstrafik.

Idag skall jag gå til min mammas jobb och äta "jag har fått barnbarn" tårta, och sedan tänkte jag att jag skulle sova lite middag.

Ajöss!

Muu

Jag har varit borta ett tag från bloggandet på grund av min förvandling från snygg sexig partyprinsessa (småfet, blek gravidval), till mjölkko. Men nu är jag åter (hurra?), och som den supermamman jag är så kan jag blogga, amma och äta frukost samtidigt! Tur att jag har min kattungetasstygförsedda amningsfåtölj att sitta i. Jag har även lyckats hålla mig ifrån allt för många möten med hemliga klubben, som tur är. Det kanske är för att lilla V, hittils bara visat upp sina goda sidor, äta, sova, äta, bajsa, äta, snutta, äta. Ett mycket väluppfostrat barn helt enkelt. Hon ska börja på internatdagis på Lundsberg nästa vecka, och då måste man ha goda manér.

Mina bröst har också genomgått en mindre plastikoperation. Jag trodde att det var nog när jag i början av på tjockentiden lyckades öka från B-kupa till D-kupa på två veckor. Nu ökade jag från D-kupa till pilatesboll-kupa på några timmar i fredags natt (vissa går på krogen, jag satt hemma och såg mina brön växa). Nu funderar jag på att köpa två bowlingklotsväskor att stoppa ner de små betongklumparna i.

Nu ska jag gå stoppa ner lilla V i sängen igen. Hon gillar nämligen att sova i pappa B´s armhåla... Har hon inget luktsinne, stackarn..(gahh, det kanske är något fel på henne???, måste in på familjeliv och kolla).

RSS 2.0