......

Här händer det inte så mycket, som vanligt. Jag känner att jag pliktskyldigast måste klämma ur mig nåt inlägg då och då. Innehållet blir ju därefter...  Jag måste säga att jag blivit bra mycket mer kass på RockBand sedan jag fick barn. Innan var jag rätt så bra, faktiskt. De gånger jag provat efteråt har jag sugit, så att säga. Så också idag. Jag var förbi Skiljebo en sväng och passade på att spela lite gitarr och trummor, men det var inte så kul, eftersom att jag sög.. Men jag lyckades i alla fall köra en låt på medium med gitarren, och få typ 98%, det var dagens höjdpunkt.

Annars funderar jag på vad jag skall göra med min retroaktiva löneförhöjning som landstinget till slut lyckats betala ut till mig. Antingen köper jag en diskmaskin, eller så köper jag tapeter och färg, eller så köper jag en sängstomme. Eller så köper jag alltihop. Svåra beslut...

Sen var det det här med fika... Tydligen så är det dags att bestämma när vinnarna av min fikatävling ska få fika. Ni som känner er som vinnare kan ju få komma hit på fredag kl 18, om det är någon som kan. OSA krävs..

Tjing!

Ballefjong!

Hur svårt är det egentligen? Att sova alltså. Jävligt svårt tydligen.. Nåja, jag ska inte klaga, det finns väl dom som får sova mindre än mig, typ burmesiska barnarbetare och Guantanamofångar. När man är sömnlös tänker man ju på så bra saker. Bland annat har jag legat och oroat mig för var jag ska byta om när jag börjar jobba igen. Innan jag slutade hade jag ett skåp i omklädningsrummet som ligger där vi håller till, i våran gröna barack. Men det skåpet tömde jag, snäll som jag är, och nu är det någon som har norpat det, så klart.. Sen finns det ett omklädningsrum långt borta åt helvete, där vill inte jag byta om, hur ska man då kunna snacka skit med sina kamrater innan arbetet börjar (instämplad, of course)?

Mycket bra att oroa sig över detta nu, när det är 3 månader kvar tills jag börjar jobba. Jag får be att jobbarkompis M paxar första bästa tomma skåp till mig helt enkelt..

Jag trodde att jag skulle kunna sova bra inatt efter ett glas rödvin till middagen igår, men icke! Ballefjong helt enkelt...

Jag har köpt mig ett par nya fina skor, dom gamla har jag dansat sönder...

Jag råkadegå föri en skoaffär på hemvägen igår när jag var på stan, och då råkade jag köpa ett par nya pjuck. Snygga som få, men väldigt vita än så länge. Och billiga var de.....


Btw, så kan jag inte sova nu. Det är inte normalt att vara vaken så här på nätterna. Nån som har nåt gammalt boffervapen hemma som kan komma och slå mig i skallen..




Jag hade rätt!

Ja, det var faktiskt så att det stod en massa miffon och käkade korv precis vid utgången på IKEA. Senap luktade det också..... Och fula var dom också.....

Jaha!

Igår när jag var och handlade började lilla V gallskrika vid potatisen ungefär. Då kom det fram en äldr man till mig och sa: "det låter som om barnet är ledset". Jaha, det hade inte jag fattat, jag trodde att hon var glad för att jag handlade potatis. Vadå, skriker barn för att de är ledsna, konstigt värre.

Senare på kvällen var jag och tvättade marsvinsbilen. När jag står i kön kommer ännu en äldre man ut ur biltvätten och frågar om jag kan se siffrorna. Eh?, tänker jag. Men det visar sig att han menar siffrorna på apparaten där man ska trycka in sin tvättkod. Han kunde tydligen inte se dem i mörkret, men det kunde jag. Sen frågade han mig om jag hade tagit bort antennen. Det är bra att äldre män håller efter en, så man inte gör något fel. Men jag hade inte skruvat bort någon antenn, för det finns ingen, så det så! Jag hade till och med lyckats ta bort dragkrokshatten, och vikit in backspeglarna. Så jag hade allt på det torra.

Undrar vad dagen har att bjuda på . Det ryktas att det vankas en tripp till IKEA i eftermiddag. Tur att jag absolut inte behöver köpa något alls. Det är så lätt att låta bli att köpa något där. Om inte annat kan man ju göra som alla svennebananer och köpa tre korvar på vägen ut, och sen stå och slafsa i sig dem precis där alla vill passera ut. Det är ännu bättre när mamma och pappa svennebanan köper korv och glass till sina feta och fula ungar, så de också kan stå/springa ivägen när man vill komma förbi och fram. Skjut mig om jag hamnar där en dag ( det kommer jag säkert göra, så jag får göra det i smyg. Men lilla V är i alla fall inte ful, och kommer inte att bli fet, eftersom hon skall sättas i konståkningsträning redan nästa vinter..).

Tjipp och hoj!

Visst ja, måste baka cocostoppar någon gång också. Jag måste tydligen göra det för att få komma på kalas på lördag.. Räcker det inte med min sköna uppenbarelse, eller..

Jag veeeet!

Mmm, jag vet att jag aldrig skriver något... Men gör som Lina då, och föreslå ett ämne, så kanske det blir lite action här också.

Här får ni en liten bild istället. En liten surikat:


Arnflarn the secönd

För några dagar sedan kollade vi på Arn 2, bara för att vi sett ettan och förfärats så fantastiskt mycket över den. Hur gick det då för tvåan? Ja, inte var det någon höjdare direkt. Snäppet bättre än ettan, men ninte mycket.
Handling: Arn rider runt i mellanöstern, krigar lite, skaffar kompisar (typ Ole i sällskapsresan), skaffar arabkompisar, blir släppt från sitt straff att vara korsriddare. Samtidigt i Sverige (Västra götaland): Cissi slipper ur klostret, och åker och hälsar på sin kompis Blanka på Visingsö, där sonen har bott sen han föddes i klostret och togs ifrån Cissi, vill inte gifta sig med någon annan än Flarn, tror att han är död, vill åka tilbaks till  klostret. Naturligtvis kommer Garnflarn hem i samma ögonblick som hon ska kliva in genom klosterporten. Kärleksfull återförening, snuskscener, Cissi blir på smällen. Arn bygger hus med hjälp av araberna, Grarn krigar lite till, och halleleluja! Han dör. Skönt att slippa en uppföljare till. En annan rolig sagk med filmen är att Cissi och Garnflarn varit borta från varandra i 20 år och inte åldrats ett dugg, Det måste vara bra luft i kloster och i mellanöstern

Betyget då? Kan inte bli något annat än 1/2 struthätta av 5. Detta på grund av de fina hästarna som är med i filmen.

P.S. Den som klippt den här filmen måste också rökt svamp. Återigen är hela handlingen lite lösryckta bitar.

Sleepless in Haga parkgata, del 714

Återigen, vad fan är det med mig. Jag tror att jag behöver sova mer än 4 timmar per dygn, eller? Men min kropp har gått från att vara sovandets mästare ( sover tidigt, vaknar tidigt, men med en massa middagslurar), till att vara sovandets värsta ovän. De gånger jag får tillfälle att sova middag nu för tiden är också begränsade, men när tillfället kommer är jag klarvaken. Jag är även klarvaken på nätterna efter att lilla V ätit vid 4-snåret. Då tycker tydligen min hjärna att jag har sovit färdigt, det tycker inte min kropp. Får man göra slut med sin hjärna? Jag skulle behöva en ny, som tycker att det är najz att sova åtminstonde några timmar till efter kl 04!!!
Nåja, slutklagat. I dag ska jag på 30-års fika. Det ryktas att det vankas munkar!

På allmän begäran!

Efter en begäran av Lina, så ska jag berätta varför jag undviker att gå till badhuset. Enligt min kompis C som jobbat på en massa badhus, så finns allehanda snuskigheter att finna i bassänger.

För det första, ju mer klor det luktar, destå mer smuts finns det i den. Alltså, ett luktfritt badhus är ett rent badhus.

För det andra, gamla plåster och hårstrån är inte allt som flyter omkring i bassängerna. Även bajskorvar. Inte bäbisbajskorvar i bäbisbassängen. Utan vuxenbajskorvar i vuxenbassängen. Hur fan går det till???? Hmm, jag är bajsnödig, jag tar och bajsar lite i vattnet, för det är ingen som märker det.... Jag kräääääks!!!

För det tredje. En gång i min ungdom fick jag för mig att jag skulle gå och simma innan jobbet (helt crazy, jag vet). Det är ju bra för hälsan, och snälla staten betalade (Apoteket). Det är bara det att de andra som morgonsimmar, mellan klockan 06 och 08, är inte snygga vältränade unga män, utan de flesta är över 65 om man säger så. Av någon anledning så tycker de att det är ok att snyta sig i vattnet när de simmar runt. Hur tänker man då? Oj jag fick vatten i näsan, så nu måste jag snyta ut det i vattnet. Bläääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää!
Jag vill inte bada i andra människors snor. Inte i andras kiss, bajs, plåster eller hår.

Jag undrar hur det ska gå när lilla V ska börja babysimma. Jag får ha henne i ett koppel och stå på bassängkanten med heltäckande galondräkt...

Trögt..

Det går hemskt trögt detta bloggande. Här bjuder jag på lite bilder från nyårsafton (en vecka senare...)




Y försöker att inte se ut som en häst



Jag är lika snygg som vanligt



Lilla V är också nyårssnygg

Kääääs

Vi kollade på Arn-filmen igår. Inte den nya, som går på bio nu, utan den gamla, ettan alltså. Sedan trailern för den filmen började visas för typ 1 1/2 år sedan har jag och många fler hånat filmen, skådisarna, handlingen, Jan Guillo, m.fl, m.fl. Taskigt kan tyckas kanske, men kul. Vi har länge sagt att vi måste se filmen för att se om den är så dålig som man kan tro att den är. Och man vill ju inte betala för att se den på bio, det är pinsamt att gå och hyra den, och det är dumt att åka fast för olaglig nedladdning för en sån skitfilm (ska man åka fast ska det vara för något häftigt). Jag hade fått en gratiskupong för bredbandsfilm från CDON som jag hade glömt bort i en av alla pappershögar man har hemma, och när jag hittade den, så kom jag på att den kan ju utnyttjas till att kolla på skräpfilm med.

Ok, var ska man börja sen...?

För det första, tjänsten med bredbandsfilm hos CDON är helt kääääs! Den mest användarovänliga platsen på hela internen (landstinget västra götalands intranät kommer som en stark tvåa). Jag orkar inte ens gå in på alla detaljer om allt krångel, men tre vuxna personer, varav en datasnubbe, sitter och svär och försöker få igång filmjäveln i typ en halvtimme, samt en massa pauser mitt i för att försöka fixa till saker och ting. Vill dom att man ska titta på film lagligt eller? En vanlig svennebanan, typ mina päron, en vanlig komunalt anställd kvinna i 30-års åldern, eller en terminalarbetare på ICA-lagret skulle fanimig aldrig få igång filmen, inte ens om de ville kolla på dataskärmen (vi ville lyxa till det hela med att kolla på TV´n!)!!!  Det var ju jäkla tur att det var gratis, annars hade jag reklamerat hela skiten. Jag kommer aldrig att betala pengar för sånt här skit!

För det andra, filmen.... Fy faaan vilken kass film (det hade vi ju i och för sig trott, men herreguuud (på västmanlänska)!!! Den var ju såååå trååååkig! Hela filmen bestod av en massa naturbilder när Arn rider runt på sin häst, när han slår ner mörkhyade människor, när folk går runt i naturen, bilder på massa saker helt enkelt, men inget som för handlingen framåt. I mellan naturbilderna är det lite filmsnuttar där det handlar om lite saker, men det känns som att saker och ting inte riktigt hänger ihop, det fattas en massa handling helt enkelt. Först är det sommar, sen  blir det vinter i Jerusalem, sen helt plötsligt visar en tjej lite bröst i sverige, sen rider Arn och girlfrienden Cecilia runt på en häst, sen kommer en nunna gående, sen blir det slagsmål, sen kommer en korp flygande, sen är Arn i öknen, sen är han i kloster, sen slåss folk lite till, sen är det mera scener tagna ur luften. Hade den som klippte filmen rökt svamp eller? Tur att Y var med som har läst böckerna, så hon kunde förklara lite saker.

Summa summarum: Filmen var lika kass som man kunde förvänta sig. Dessutom var den enormt långtråkig, jag skulle vilja snabbspola genom hela filmen. Betyget då? Det blir 0 struthättor av 5 möjliga. Bottenbetyg för Arn och Cissi helt enkelt. Nu måste man ju nästan se tvåan också......


RSS 2.0